Dziś byliśmy gośćmi Firmy VIRTU na zawierciańskiej strefie ekonomicznej. Wycieczka ta jest częścią realizacji projektu naszej szkoły – Tydzień Kariery.
Firma jest potentatem produkcji dań gotowych w Polsce obecna w każdym sklepie spożywczym w kraju. Virtu eksportuje swe towary do różnych krajów Europy tj. Niemiec, Wielkiej Brytanii i na Litwę. Wytwórnia pracuje nad nowymi kierunkami eksportu a przede wszystkim nowymi technologiami.
Uczniowie klasy ósmej mieli możliwość zobaczenia procesów produkcyjnych krokietów,sajgonek, włoskiej pizzy i pasztecików. Kuszeni wieloma zapachami chętnie słuchali oprowadzającego nas Pana Sebastiana Frączka koordynatora systemu Lean w formie. Pan dyrektor produkcji Krzysztof Mikucki oprzedstawił strukturę firmy pod względem produkcji oraz zatrudnienia. Niespodzianką był dla nas poczęstunek w zakładowej stołówce. Dziękujemy za pyszną pizzę różnych smaków i chrupiące krokiety🍕. Drobne upominki dopełniły hojne przyjęcie w nowoczesnej imponującej firmie produkcyjnej…
Dziękujemy bardzo Virtuozom smaku za gościnę i wspaniałe przyjęcie. Serdeczne podziękowania dla pani Justyny Bugaj z wydziału marketingu za troskę o naszą drużynę 😊
Opiekunkami wycieczki byli Andrzej Kciuk i Jolanta Brewka